Symposium 2016


Symposium 2016

Graag nodigen we klanten en medewerkers van de voedselbanken, evenals beleidsmedewerkers en professionals uit het sociale domein en andere geïnteresseerden, uit voor het tweede landelijke symposium voor voedselbanken op vrijdag 18 november in De Buurtzaak in Amsterdam Nieuw West. Tijdens dit symposium staat het perspectief van voedselbankklanten centraal. Een interactief programma biedt deelnemers inzicht in de leefwereld van voedselbankklanten en in hun behoeften en wensen. Het symposium zoomt zowel in op de effecten van de ‘buitenkant van armoede’, zoals een tekort aan geld of voedsel, als op de impact die de ervaring van armoede heeft: de ‘binnenkant van armoede’. Het symposium vangt om 12.00 uur aan met een gezamenlijke lunch. Om 12.30 uur start het programma met het delen van kennis en ervaringen, door een tafelgesprek met gasten die betrokken zijn bij de voedselbanken; een kennisquiz en trainingsacteurs die de dilemma’s laten zien van armoedebestrijding. Na een korte pauze gaan we allemaal aan de slag om verbeterslagen te bedenken in de armoedebestrijding met behulp van de ‘ideeënarena’. De middag sluiten we af met een borrel tot 17.00 uur. De middag zal begeleid worden door Kapok bedrijfstheater. Alle informatie over het symposium leest u hier.

Datum: vrijdag 18 november 2016, 12.00 tot 17.00 uur.

Locatie: De Buurtzaak, Chris Lebeaustraat 4, Amsterdam

Aanmelden kan via deze link.

Deelname is gratis voor voedselbankklanten en vrijwilligers van voedselbanken. Professionals en beleidsmedewerkers betalen € 25,- of € 50 met sponsoring van een kaart voor een voedselbankklant.

N.B. wees er snel bij want er is een beperkt aantal plaatsen.

Voor vragen over dit symposium kunt u mailen naar: voedselbankkennis@gmail.com

Voor dit symposium zijn de samenwerkende partners: Kapok bedrijfstheater; het Kenniscentrum Sociale Innovatie van Hogeschool Utrecht, St. Eropaf! en onderzoeksbureau Onderzoek Aan Zet. En wat betreft financiële steun: het Elise Mathilde Fonds en het Niet voor jezelf fonds.

De initiatiefnemers van dit symposium zijn: Lia van Doorn; Hille Hoogland en Mayke Kromhout, die onderzoek deden bij voedselbanken in Utrecht en Amsterdam. Onder de naam ‘Voedselbankkennis’ verdiepen zij zich in de beleving en leefwereld van voedselbankklanten en leveren zij een bijdrage aan kennisvergroting bij betrokkenen over voedselbanken en de voedselbankklanten. In 2014 organiseerden zij samen met Vereniging Voedselbanken Nederland het eerste landelijke symposium voor voedselbanken. Het symposium was een succes met 100 deelnemers van ongeveer 50 voedselbanken uit het hele land.